BCA MarketPrice

Snel een accurate waardebepaling van uw (inruil)auto

Wat is MarketPrice?

MarketPrice is bedoeld voor ondernemingen in de automotive sector waarbij handel in auto’s wordt bedreven. Het is dé ideale tool om een snelle en accurate waardebepaling van een auto boven water te krijgen, bijvoorbeeld als deze wordt aangeboden ter inruil bij de aanschaf van een nieuwe auto.

De basis van MarketPrice wordt gevormd door een online taxatietool. Via een smartphone app of webapp kunt u een snelle en accurate waardebepaling van een auto opvragen.

Zo werkt u met MarketPrice naar een snelle taxatiewaarde


  • Vul een kenteken in via de app of via de website
  • De gegevens van de auto worden er bij gezocht op basis van het kenteken
  • Vul zelf voertuigdetails aan zoals uitvoering en extra’s
  • Zet de foto’s van de auto erbij
  • Vul de taxatie-aanvraag aan met extra opmerkingen zoals schade en dergelijke
  • Met één druk op de knop kunt u de taxatie-aanvraag indienen
  • Vervolgens komt de taxatie-aanvraag binnen bij BCA
  • Een professionele MarketPrice taxateur geeft u binnen 10 minuten een accurate waardebepaling voor uw auto. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de ervaring van de taxateurs, diverse benchmarktools én een geavanceerde prijsmachine.

Zo werkt MarketPrice

Klanten aan het woord

En nu: hoe gaat u uw auto verkopen?

U heeft keuze uit in ieder geval de onderstaande drie verkoopkanalen:

Veilen

Wanneer u de auto laat veilen bij BCA wordt alles geregeld en afgehandeld door BCA. De meeropbrengst is voor u!

meer informatie over veilen

Zelf verkopen

U zet zelf de auto te koop in uw showroom.

Maak uw auto verkoop gereed

Direct geld

U kunt de auto tegen het gedane bod verkopen aan BCA Inkoop. Met zekerheid snel geld op de bank!

meer informatie over directe verkoop

Managementrapportages naar uw wensen


Als u bijvoorbeeld een eigen dealerbedrijf heeft, wilt u graag inzicht in de MarketPrice taxatie-aanvragen die zijn gedaan door uw verkopers. MarketPrice beschikt over een uitgebreide rapportagetool waarmee u diverse analyses kunt uitvoeren.

Deze rapportages zijn mogelijk op holdingniveau, vestigingsniveau en zelfs gebruikersniveau. Uiteraard is de inhoud afhankelijk van wat u precies wilt monitoren.

Download de MarketPrice app voor iPhone of Android

Nóg makkelijker en sneller een waardebepaling voor uw inruilauto’s? Dat kan met de mobiele MarketPrice app voor iPhones en Android telefoons (via de Google Play Store).

Wilt u uw eigen online taxatiemodule?

Dat kan! Met behulp van een API kunt u gemakkelijk een koppeling maken met BCA MarketPrice. Op deze manier heeft u zelf de controle over de huisstijl en de verwerking van klantgegevens. Middels de koppeling (via de API) loopt de taxatie via BCA MarketPrice.

De online taxatiemodule is vooral handig als klanten via uw bedrijf een nieuw (private) lease contract aangaan en bij u dan een andere auto willen inruilen. Of wanneer klanten online een auto willen kopen (of offerte aan willen vragen) en tegelijk een inruilwaarde op hun huidige auto willen krijgen.

Veelgestelde vragen over MarketPrice

Kan iedereen gebruik maken van MarketPrice?

Nee, MarketPrice is bedoeld voor bedrijven die actief zijn in de automotive sector. Particulieren kunnen hier geen gebruik van maken.

Bent u wagenparkbeheerder van een groot bedrijf? Vul dit formulier in en wij nemen contact met u op voor de mogelijkheden.

Hoe kan ik inloggen op MarketPrice?

Als u een account heeft bij MarketPrice dan heeft u van ons ook inloggegevens ontvangen. Met deze gegevens kunt u via deze link inloggen.

Bent u uw wachtwoord vergeten? Vraag dan hier een nieuw wachtwoord aan.

Wat kost het gebruik van MarketPrice

Het gebruik van MarketPrice is gratis, zolang minimaal 15% van alle taxatie-aanvragen via de veiling of via BCA Inkoop verkocht wordt.

Wat gebeurt er als jullie niet in staat zijn binnen 10 minuten een waardebepaling af te geven?

In sommige gevallen kan het voorkomen dat onze taxateurs niet binnen 10 minuten een waardebepaling af kunnen geven. Dit heeft dan vaak te maken met het voertuig. Het betreft dan bijvoorbeeld een hele exclusieve auto of een klassieker.

In dergelijke gevallen plaatsen wij de auto direct in de ‘ Exclusive veiling’ . Met behulp van onze speciaal geselecteerde partners kunnen wij dan binnen 24 uur toch een accurate waardebepaling afgeven.

Kan ik MarketPrice koppelen aan mijn huidige taxatietool?

MarketPrice is een losstaand systeem welke niet afhankelijk is van externe data, met een eigen app en eigen platform. Toch is het wel mogelijk om MarketPrice te koppelen aan een extern taxatieplatform. Neem contact met ons op voor de exacte mogelijkheden.

Hoe werkt de MarketPrice app?

Wij hebben een app instructie gemaakt.

Voor een correct gebruik van de BCA MarketPrice app hebben wij een instructie gemaakt. Hoewel de app zeer intuïtief werkt kan het zijn dat u met behulp van deze instructie nog meer uit de app kunt halen. Download de MarketPrice app instructie hier.

Hoe krijg ik een zo nauwkeurig mogelijke taxatiewaarde terug?

Een zorgvuldig ingevulde taxatie-aanvraag genereert een nauwkeurige taxatie.

Hoe beter de taxatie-aanvraag is ingevuld, hoe beter onze taxateurs een taxatiewaarde af kunnen geven. Het is dus erg belangrijk dat de taxatie-aanvraag zorgvuldig wordt ingevuld. Om u te helpen met waar u op moet letten hebben wij een instructie gemaakt. Deze kunt u hier downloaden.

Ook gebruik maken van MarketPrice?

Interesse? Meld u aan voor een vrijblijvende kennismaking met demo.