Kopen in Europa

Vind en koop direct op de grootste Europese gebruikte auto's markt

Waar kan ik kopen en wat moet ik weten?

BCA organiseert veilingen op 50 veilinglocaties verdeeld over 10 landen: Denemarken, Zweden, Duitsland, Nederland, Zwitserland, Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal en het Verenigd Koninkrijk. Met een dagelijks Europees aanbod van ongeveer 5.000 kavels vindt u altijd wat u zoekt.

Als u in een ander BCA land in één van de veilingen wilt kopen, checkt u dan vooraf eerst de spelregels van het betreffende land: zaken als koperskosten, transport en/of andere services kunnen per land verschillen. Hieronder vindt u alle informatie die u moet weten voordat u kunt gaan kopen in het buitenland.

Veilingen vinden


Personenwagens, bedrijfswagens, personenbussen, vrachtwagens, motoren of ex-lease voertuigen? In onze diverse veilingen vindt u een groot Europees aanbod. Veel van onze kopende klanten doen hier al dagelijks hun voordeel mee; een perfecte manier om uw occasionvoorraad op niveau te houden!

Een overzicht van de belangrijkste Europese veilingen vindt u hier in de BCA Kopersgids.

Europese veilingen

Voertuigbeschrijvingen

De manier waarop kavels beschreven worden is per land verschillend. Sommige landen voeren een technische keuring uit, andere landen beschrijven slechts optische schades. Daarom is het van belang om elk kavel kritisch te bekijken en te letten op de volgende factoren:

Verschillende downloadbare documenten

Direct onder het merk + type vindt u een balk waarbij u een aantal buttons kunt aanklikken. Hier worden veelal zogenaamde “externe documenten” toegevoegd. Dit kunnen technische rapporten zijn, of andere specifieke informatie over het voertuig. Door ze allemaal te openen en door te lezen ziet u geen belangrijke informatie over het hoofd.

Opmerkingen

Bij de kavelbeschrijving vindt u af en toe ook het veld “Opmerkingen”. Hierin kan nogal eens relevante informatie worden vermeld over het kavel.

Heeft u nog specifieke vragen over een kavel? Neem dan contact op met het land dat de veiling organiseert via de contactinformatie rechts van de kavelbeschrijving.

Bijkomende kosten

Per BCA land is de hoogte van bijkomende kosten verschillend. Kijk daarom van tevoren goed welke kosten in rekening worden gebracht bij uw aankoop in het buitenland.

Kopers- & Exportkosten en Transportkosten

Voor alle bijkomende kopers-, export- en transportkosten verwijzen wij u naar de pagina van het betreffende land waarin u wilt kopen. U kunt hier uw land selecteren. Hier leest u ook hoe transport en het verzenden van documenten in het betreffende land is geregeld.

Voor in Nederland:

BPM

Na de RDW importkeuring van uw voertuig in Nederland, bestaat er een kans dat u BPM moet betalen. De hoogte van het BPM bedrag hangt onder andere af van de CO2 uitstoot van het geïmporteerde voertuig. Voor een indicatie van de hoogte van de BPM, kunt u onze nieuwe BPM calculator gebruiken. Let op: deze BPM berekening is slechts ter indicatie.

BTW

Koopt u in het buitenland een kavel dat fiscaal als BTW aangeboden wordt, dan krijgt u altijd een factuur op 0% (BTW verlegd). Dit betekent dat het BTW percentage van het desbetreffende land in mindering wordt gebracht. Zodra u het voertuig heeft geïmporteerd in Nederland, zult u de BTW bij de Belastingdienst moeten aangeven. Dit kunt u daarna weer verrekenen in uw aangifte omzetbelasting. Uiteindelijk zult u bij verkoop in Nederland weer het Nederlandse BTW percentage in rekening moet brengen en afdragen. Voor meer informatie adviseren wij u contact op te nemen met de Belastingdienst of uw boekhouder.

Op Nederlands kenteken zetten

1. Keuringsafspraak RDW

U zult een keuringsafspraak moeten maken bij de RDW om een Nederlandse registratie op uw aankoop te kunnen krijgen. U zult dan in de meeste gevallen naar een keuringsstation moeten gaan. Op de website van de RDW vindt u hier meer informatie over. https://www.rdw.nl/particulier/voertuigen/auto

2. BPM aangifte invullen

Indien uw aankoop is goedgekeurd door de RDW, ontvangt u een “Formulier t.b.v. BPM aangifte” na keuring. Met dit document kunt u vervolgens het BPM aangifteformulier invullen. Dit formulier kunt u vinden op de website van de Belastingdienst. Bij het invullen van dit BPM aangifteformulier zult u ook een BPM bedrag moeten invullen, die u kunt berekenen met behulp van onze BPM Calculator. Wenst u een nauwkeurige BPM berekening op basis van koerslijstaangifte of taxatierapport, neemt u dan contact up met www.waardetaxaties.nl.

Vervolgens verstuurt u het aangifteformulier en het Formulier t.b.v. BPM aangifte naar de Belastingdienst via de post, of u levert beide documenten in bij de aangiftezuil van de Belastingdienst op een van de RDW keuringsstations.

3. Betalingsverzoek BPM bedrag

Zodra de Belastingdienst uw aangifte heeft ontvangen, zullen zij u een e-mail sturen met verzoek tot betaling van het BPM bedrag.

4. Kentekenplaten bestellen

Op het moment dat u het BPM bedrag heeft betaald aan de Belastingdienst, ontvangt u van de RDW een formulier genaamd “Bevestiging van inschrijving”. Dit formulier bevestigt dat aan alle verplichtingen zijn voldaan en met codes die op het formulier zijn te vinden, kunt u kentekenplaten bestellen.

5. 1e tenaamstelling

Hebt u een RDW erkend bedrijf? Dan is het geïmporteerde voertuig waarschijnlijk in uw bedrijfsvoorraad geplaatst. Om vervolgens met het voertuig te kunnen handelen, zal er altijd een 1e tenaamstelling moeten plaatsvinden. Zonder deze 1e tenaamstelling wordt het voertuig geblokkeerd en kan het niet wisselen van eigenaar.

Heeft u geen RDW erkend bedrijf? Dan is het geïmporteerde voertuig op uw (bedrijfs-)naam tenaamgesteld. U kunt vanaf dan handelen of rijden over de openbare weg.

Meer vragen


Ons professionele EU support team helpt u graag met alle vragen rondom het invoeren van voertuigen en kan, indien gewenst, u van dienst zijn met het regelen van de benodigde documenten en eventuele keuringen. Een centraal punt voor uw grenzeloos zakendoen. Laat u informeren door onze Business partners, u kunt ze telefonisch bereiken via +31 342 799 809 of per e-mail.

Registreer direct

Ons registratie proces is erop ingericht dat u zich slechts één keer hoeft te registreren bij BCA en daarna in heel Europa kan kopen. Wacht niet langer en start vandaag.