Bied vandaag nog mee in een autoveiling

BCA Miniprice & BCA Mix

In de BCA Miniprice en BCA Mix veilingen van dinsdag staan meer dan 200 auto's te wachten op een nieuwe eigenaar. De veiling start om 11.00 uur.

Bekijk het aanbod

BCA EuroShop

De BCA EuroShop staat weer bomvol verse handel. Profiteer van een nóg groter Europees aanbod. Makkelijker en sneller kopen kan niet.

Meer informatie

Euro Netto Export Zweden

De Euro Netto Export Zweden veiling is terug! Het aanbod bestaat uit 116 auto's met lage kilometerstanden. De X-Bid start dinsdag om 13.00 uur.

Bekijk aanbod

Autoveilingen in Nederland


Eind
08:30 dinsdag 07/12

Athlon gesloten bod ex-lease auto's (incl. BTW en BPM bieden)

Personen en Bedrijfswagens; Nederland E-sales

140 Kavels

Eind
09:30 dinsdag 07/12

Alphabet Lease veiling (dinsdag)

Alphabet Lease veiling (dinsdag); Online

80 Kavels

Start
11:00 dinsdag 07/12

BCA MiniPrice

Scherp Geprijsde Voertuigen; Barneveld

101 Kavels

Start
11:02 dinsdag 07/12

BCA Mix

Diverse personenwagens; Barneveld

112 Kavels

Eind
23:30 dinsdag 07/12

Arval E-sale

Personenwagens; Barneveld

30 Kavels

Eind
09:30 woensdag 08/12

Alphabet LCV/Bedrijfsauto veiling (woensdag)

Alphabet LCV/Bedrijfsauto veiling (woensdag); Online

37 Kavels

Start
11:00 woensdag 08/12

BCA Lease/Fleet & Mix Plus

ex-lease auto's; Barneveld

25 Kavels

Eind
13:30 woensdag 08/12

Dutch Tax Free

TaxFree Cars; Barneveld

45 Kavels

Start
15:00 woensdag 08/12

ANWB

Personenwagens; Barneveld

99 Kavels

Eind
09:00 donderdag 09/12

VWPFS

Personen en Bedrijfswagens; Barneveld

200 Kavels
Eenvoudig online kopen in heel Europa

Alles wat u moet weten om in Europa te kopen in één handig overzicht

Autoveiling in Europa


Eind
10:00 dinsdag 07/12

European EV Tuesday

Electric Vehicles; Online

81 Kavels
Wat is een autoveiling precies?

Een autoveiling is als een gewone veiling en in het geval van BCA met tweedehands (gebruikte) voertuigen. In de autoveiling wordt aan de ene kant een auto te koop (ter veiling) aangeboden door de eigenaar van de auto. Aan de andere kant wordt de auto per opbod gekocht; er zijn dus meerdere potentiële kopers die tegen elkaar opbieden in de veiling. BCA is een Europees breed bedrijf, dus kopers kunnen door heel Europa meebieden. Het hoogste bod wordt voorgelegd aan de eigenaar van de auto. Als die akkoord is, is de auto verkocht.

BCA Autoveiling brengt koper en verkoper bij elkaar

BCA Autoveiling is de tussenpersoon die de veiling faciliteert en daarvoor ontvangt zij commissie van zowel de 'oude' eigenaar van de auto als de 'nieuwe' eigenaar. Als autoveiling huis heeft BCA het doel beide partijen (de inbrengende en de kopende klanten) tevreden te houden. De inbrengende klant wil een goede en eerlijke prijs krijgen voor zijn auto. De kopende klant wil een auto die aan zijn verwachting voldoet en dus waar voor z'n geld. De gewildheid, en daarmee de opbrengst in de veiling, van de auto hangt in grote mate af van merk, model etcetera en de motorische en optische status van de auto. Auto veilinghuis BCA checkt om die reden voorafgaand aan de veiling de auto en zet de bevindingen van de controle en de testrit in het technische/inspectierapport. Zodoende is transparant wat er in de autoveilingen van BCA te koop is.

Een auto kopen in een veiling

Het vergt wel voldoende kennis van auto's van de kopende klanten om goed in een auto veiling te kunnen kopen; er zit geen garantie op de auto's. Als de veiling fysiek in een veilinghal plaatsvindt, is er vaak de mogelijkheid de auto te inspecteren. Een proefrit is niet mogelijk. Als Europees veilingplatform is het voor kopers vaak eenvoudiger veilingen van BCA online te volgen. Dan maakt het niet uit waar de veiling plaatsvindt. Het oordeel over de staat van de auto kan dan alleen gebeuren op basis van het lezen van een inspectierapport. Professionele kopers weten wat ze doen en minimaliseren met een correct inschattingsvermogen op die manier hun risico.

Meer dan alleen een auto veiling

In de autoveiling van BCA wordt meer ter veiling gebracht dan alleen auto's. Ook vrachtwagens, motoren, scooters, boten, tractoren en aanhangers worden in de autoveiling te koop aangeboden. Autoveilingen vinden òf op lokatie BCA in Barneveld plaats òf online via bca.com. Bij de autoveiling op lokatie rijdt de auto fysiek door de veilinghal. Online heeft BCA twee veilingplatformen: het BCA platform dat nationaal en internationaal draait en het BCA AutoBLOX platform dat uitsluitend de Nederlandse markt bedient.

Meld u aan voor de BCA Nieuwsbrief

Ook ieder kwartaal het laatste nieuws m.b.t. de automotive én BCA ontvangen in uw mailbox? Schrijf u dan nu in voor onze online nieuwsbrief!