Bied vandaag nog mee in een autoveiling

BCA Specials & Vans

Vrijdag om 11.00 uur start de BCA Specials veiling. Direct daarna gaan we verder met de BCA Vans. In totaal veilen we 130 kavels. Komt u ook naar de veilinghal?

Bekijk het aanbod

EV Friday

Biedt u vrijdag ook mee op een ruime selectie EV's? Dat kan tijdens de EV Friday. Diverse EV veilingen door heel Europa. We starten om 10.00 uur.

Bekijk het aanbod

5 december om 16.00 uur gesloten

Op 5 december sluiten wij in verband met Sinterklaas om 16.00 uur onze deuren. Maar omdat wij vrijdag om 8.30 uur al weer open zijn hoeft u niet lang te treuren.

Openingstijden en veilingen in december

Lease/Fleet veilingen

Autoveilingen in Nederland


Start
09:00 vrijdag 06/12

Alphabet LCV/Bedrijfsauto veiling (woensdag)

Alphabet LCV/Bedrijfsauto veiling (woensdag); Online

19 Kavels

Start
09:00 vrijdag 06/12

Alphabet Lease veiling (dinsdag)

Alphabet Lease veiling (dinsdag); Online

99 Kavels

Eind
10:00 vrijdag 06/12
Start
11:00 vrijdag 06/12

BCA Specials

Vrachtwagens; Barneveld

32 Kavels

Start
11:01 vrijdag 06/12

BCA Vans

Bedrijfswagens; Barneveld

98 Kavels

Eind
13:30 vrijdag 06/12

Dutch Tax Free

TaxFree Cars; Barneveld

66 Kavels

Eind
09:30 maandag 09/12

Alphabet Lease veiling (maandag)

Alphabet Lease veiling (maandag); Online

176 Kavels
Eenvoudig online kopen in heel Europa

Alles wat u moet weten om in Europa te kopen in één handig overzicht

Autoveiling in Europa


Start
13:00 donderdag 19/09

Mercedes-Benz – LiveBid

Mercedes direct; Online

64 Kavels

Start
09:00 vrijdag 06/12
Eind
10:59 vrijdag 06/12
Eind
13:00 vrijdag 06/12

European Electric Vehicles Sale (Sweden) – xBid

Electric Vehicles; Sverige Online

15 Kavels

Eind
13:30 vrijdag 06/12

European Electric Vehicles Sale (Portugal) - xBid

Electric Vehicles; Portugal Online

1 Kavel

Start
12:00 dinsdag 10/12

Taxfree Transporter – Click & Buy

Offene Ford; Online

Start
16:00 dinsdag 10/12

European Electric Vehicles Sale (Germany) – xBid

Electric Vehicles; Online

Start
10:00 donderdag 12/12
Start
10:00 vrijdag 13/12

Diesel – LiveBid

Diesel vehicles; Online

Start
12:00 dinsdag 17/12

Taxfree Transporter – Click & Buy

Offene Ford; Online
Wat is een autoveiling precies?

Een autoveiling is als een gewone veiling en in het geval van BCA met tweedehands (gebruikte) voertuigen. In de autoveiling wordt aan de ene kant een auto te koop (ter veiling) aangeboden door de eigenaar van de auto. Aan de andere kant wordt de auto per opbod gekocht; er zijn dus meerdere potentiële kopers die tegen elkaar opbieden in de veiling. BCA is een Europees breed bedrijf, dus kopers kunnen door heel Europa meebieden. Het hoogste bod wordt voorgelegd aan de eigenaar van de auto. Als die akkoord is, is de auto verkocht.

BCA Autoveiling brengt koper en verkoper bij elkaar

BCA Autoveiling is de tussenpersoon die de veiling faciliteert en daarvoor ontvangt zij commissie van zowel de 'oude' eigenaar van de auto als de 'nieuwe' eigenaar. Als autoveiling huis heeft BCA het doel beide partijen (de inbrengende en de kopende klanten) tevreden te houden. De inbrengende klant wil een goede en eerlijke prijs krijgen voor zijn auto. De kopende klant wil een auto die aan zijn verwachting voldoet en dus waar voor z'n geld. De gewildheid, en daarmee de opbrengst in de veiling, van de auto hangt in grote mate af van merk, model etcetera en de motorische en optische status van de auto. Auto veilinghuis BCA checkt om die reden voorafgaand aan de veiling de auto en zet de bevindingen van de controle en de testrit in het technische/inspectierapport. Zodoende is transparant wat er in de autoveilingen van BCA te koop is.

Een auto kopen in een veiling

Het vergt wel voldoende kennis van auto's van de kopende klanten om goed in een auto veiling te kunnen kopen; er zit geen garantie op de auto's. Als de veiling fysiek in een veilinghal plaatsvindt, is er vaak de mogelijkheid de auto te inspecteren. Een proefrit is niet mogelijk. Als Europees veilingplatform is het voor kopers vaak eenvoudiger veilingen van BCA online te volgen. Dan maakt het niet uit waar de veiling plaatsvindt. Het oordeel over de staat van de auto kan dan alleen gebeuren op basis van het lezen van een inspectierapport. Professionele kopers weten wat ze doen en minimaliseren met een correct inschattingsvermogen op die manier hun risico.

Meer dan alleen een auto veiling

In de autoveiling van BCA wordt meer ter veiling gebracht dan alleen auto's. Ook vrachtwagens, motoren, scooters, boten, tractoren en aanhangers worden in de autoveiling te koop aangeboden. Autoveilingen vinden òf op lokatie BCA in Barneveld plaats òf online via bca.com. Bij de autoveiling op lokatie rijdt de auto fysiek door de veilinghal. Online heeft BCA twee veilingplatformen: het BCA platform dat nationaal en internationaal draait en het BCA AutoBLOX platform dat uitsluitend de Nederlandse markt bedient.

Meld u aan voor de BCA Nieuwsbrief

Ook ieder kwartaal het laatste nieuws m.b.t. de automotive én BCA ontvangen in uw mailbox? Schrijf u dan nu in voor onze online nieuwsbrief!