Bied vandaag nog mee in een autoveiling

BCA Specials & Vans

Bijna 100 kavels staan in de BCA Specials & BCA Vans. We beginnen vrijdag om 11.00 uur met de BCA Specials en gaan direct daarna door met de BCA Vans.

Bekijk het aanbod

Dutch Tax Free

Ruim 100 auto's geschikt voor export zijn te vinden in de Dutch Tax Free. De veiling eindigt vrijdag om 13.30 uur met een X-Bid, dus vergeet niet in te loggen.

Bekijk het aanbod

EV Friday

Vrijdag is het weer EV Friday! Er zijn steeds meer EV's beschikbaar in deze veilingen. De eerste EV veiling (X-Bid) start om 10.00 uur met 24 Nederlanse EV's.

Bekijk het aanbod

Lease/Fleet veilingen

Autoveilingen in Nederland


Start
09:00 vrijdag 18/10

Alphabet Lease veiling (dinsdag)

Alphabet Lease veiling (dinsdag); Online

182 Kavels

Eind
10:00 vrijdag 18/10
Start
11:00 vrijdag 18/10

BCA Specials

Vrachtwagens; Barneveld

14 Kavels

Start
11:01 vrijdag 18/10

BCA Vans

Bedrijfswagens; Barneveld

81 Kavels

Eind
13:30 vrijdag 18/10

Dutch Tax Free

TaxFree Cars; Barneveld

107 Kavels

Eind
09:30 maandag 21/10

Alphabet Lease veiling (maandag)

Alphabet Lease veiling (maandag); Online

166 Kavels

Eind
08:30 dinsdag 22/10

Athlon gesloten bod ex-lease auto's (incl. BTW en BPM bieden)

Personen en Bedrijfswagens; Nederland E-sales

142 Kavels

Start
11:00 dinsdag 22/10

BCA Miniprice

Scherp Geprijsde Voertuigen; Barneveld

114 Kavels

Start
11:01 dinsdag 22/10

BCA Mix

Diverse personenwagens; Barneveld

50 Kavels

Start
11:00 woensdag 23/10

BCA Lease/Fleet & Mix Plus

ex-lease auto's; Barneveld

20 Kavels
Eenvoudig online kopen in heel Europa

Alles wat u moet weten om in Europa te kopen in één handig overzicht

Autoveiling in Europa


Start
09:00 vrijdag 18/10

Vente Vehiposte Electrique Full Purchase

Electric Vehicles; Stock Vehiposte

15 Kavels

Eind
10:59 vrijdag 18/10
Eind
12:00 vrijdag 18/10
Eind
13:00 vrijdag 18/10

European Electric Vehicles Sale (Sweden) – xBid

Electric Vehicles; Sverige Online

6 Kavels

Eind
14:00 vrijdag 18/10

European Electric Vehicles Sale (France) - xBid

Electric Vehicles; Internet – France

18 Kavels

Start
16:00 dinsdag 22/10

European Electric Vehicles Sale (Germany) – xBid

Electric Vehicles; Online
Wat is een autoveiling precies?

Een autoveiling is als een gewone veiling en in het geval van BCA met tweedehands (gebruikte) voertuigen. In de autoveiling wordt aan de ene kant een auto te koop (ter veiling) aangeboden door de eigenaar van de auto. Aan de andere kant wordt de auto per opbod gekocht; er zijn dus meerdere potentiële kopers die tegen elkaar opbieden in de veiling. BCA is een Europees breed bedrijf, dus kopers kunnen door heel Europa meebieden. Het hoogste bod wordt voorgelegd aan de eigenaar van de auto. Als die akkoord is, is de auto verkocht.

BCA Autoveiling brengt koper en verkoper bij elkaar

BCA Autoveiling is de tussenpersoon die de veiling faciliteert en daarvoor ontvangt zij commissie van zowel de 'oude' eigenaar van de auto als de 'nieuwe' eigenaar. Als autoveiling huis heeft BCA het doel beide partijen (de inbrengende en de kopende klanten) tevreden te houden. De inbrengende klant wil een goede en eerlijke prijs krijgen voor zijn auto. De kopende klant wil een auto die aan zijn verwachting voldoet en dus waar voor z'n geld. De gewildheid, en daarmee de opbrengst in de veiling, van de auto hangt in grote mate af van merk, model etcetera en de motorische en optische status van de auto. Auto veilinghuis BCA checkt om die reden voorafgaand aan de veiling de auto en zet de bevindingen van de controle en de testrit in het technische/inspectierapport. Zodoende is transparant wat er in de autoveilingen van BCA te koop is.

Een auto kopen in een veiling

Het vergt wel voldoende kennis van auto's van de kopende klanten om goed in een auto veiling te kunnen kopen; er zit geen garantie op de auto's. Als de veiling fysiek in een veilinghal plaatsvindt, is er vaak de mogelijkheid de auto te inspecteren. Een proefrit is niet mogelijk. Als Europees veilingplatform is het voor kopers vaak eenvoudiger veilingen van BCA online te volgen. Dan maakt het niet uit waar de veiling plaatsvindt. Het oordeel over de staat van de auto kan dan alleen gebeuren op basis van het lezen van een inspectierapport. Professionele kopers weten wat ze doen en minimaliseren met een correct inschattingsvermogen op die manier hun risico.

Meer dan alleen een auto veiling

In de autoveiling van BCA wordt meer ter veiling gebracht dan alleen auto's. Ook vrachtwagens, motoren, scooters, boten, tractoren en aanhangers worden in de autoveiling te koop aangeboden. Autoveilingen vinden òf op lokatie BCA in Barneveld plaats òf online via bca.com. Bij de autoveiling op lokatie rijdt de auto fysiek door de veilinghal. Online heeft BCA twee veilingplatformen: het BCA platform dat nationaal en internationaal draait en het BCA AutoBLOX platform dat uitsluitend de Nederlandse markt bedient.

Meld u aan voor de BCA Nieuwsbrief

Ook ieder kwartaal het laatste nieuws m.b.t. de automotive én BCA ontvangen in uw mailbox? Schrijf u dan nu in voor onze online nieuwsbrief!